STRIJELAC – njemu NE TREBA MNOGO za SRECU jer NE OCEKUJE da mu neko nesto POKLONI vec se sam IZBORI…

STRIJELAC – njemu NE TREBA MNOGO za SRECU jer NE OCEKUJE da mu neko nesto POKLONI vec se sam IZBORI…

2024-10-06 Off By Nada

ODGOVORAN, UPORAN, VELIKODUŠAN…

Strijelac je poseban. Njegova inspiracija je u velikoj mjeri, a on je tada vezan za emotivni život, koji je uglavnom zasnovan na idejama, mašti i strasti. Njegov velika motivacija ima odlične razloge , kako bi postigao željene ciljeve.

Uvijek je pod dejstvom inspiracije , a motivacija mu je glavni pokretač, kako bi imao osnovne životne aktivnosti.

Pun je ambicija, željan da nešto postigne. Perspektivan je, inteligentan i uvijek se trudi oko nečega.  Optimističan je i pozitivno gleda na svijet i oslanja se na one koji ulijevaju najviše nade.  Vjeruje da je vječito sretan i da je njegov svijet obojenim šarenim bojama.

Siguran je da će uspjeti savladati sve prepreke koje život stavlja ispred njega, pa zato pokušava da ima više uspjeha.

Uvjeren je da svojim riječima može motivisati sve oko sebe. Dobre je naravi, obrazovan, inteligentan i na pravi način djeluje u ostvarenju svojih ciljeva. Samopouzdanje usmjerava prema svojoj budućnosti, jer mu je samopouzdanje uslove za velike poduhvate.

On je osoba koja je svjesna svojih kvaliteta, siguran u sebe i iza sebe ostavlja dobar utisak na svoju odlučnost, sposobnost, komunikativnost , te se predstavlja koliko je realan.

Uvijek razvija zdravo samopouzdanje, zajedno sa drugim pozitivnim osobinama i navikama. Samouvjereno stvara zdravu porodičnu atmosferu, zasnovanu na međusobnoj ljubavi, podršci i razumijevanju.

Uvijek ulazi u toplo porodično okruženje i uživa u svakodnevnim razgovorima i uvijek svoj život čini što uspješnijim i zadovoljnijim, te uspijeva postaviti ciljeve koji su realni i ostvarivi. Porodica mu pruža moć da uspostavi prioritet u donošenju odluka važnih za život.

Strijelac zna sta hoce. Porodica je mjesto, gdje razvija svoje osjećaje, gdje stvara i razvija porodični identitet. Porodica ga čini snažnm i donosi mu mir i spokoj . Sa porodicom provodi vrijeme ispunjeno mirom, suosjećanjem, usredotočenošću i velikom pažnjom. Samopouzdnje mu je jedan prirodni izraz sposobnosti i  samopoštovanja.

Nastavak na sljedecoj stranici…

Pages: 1 2